Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

Leul la putere

Publicat pe: 11/17/2015 6:18:00 PM de catre Dragos Popa
Astazi, pe piata creditelor, s-a inregistrat un prag istoric: Robor 3M a ajuns la 1.08%!

Ce inseamna, mai exact, si in ce masura influenteaza dobanda Robor piata de credite?

Scadenta la fiecare trei luni calendaristice, dobanda Robor este o referinta pentru creditele in lei si influenteaza in mod direct cresterea, mentinerea sau descresterea valorii totale a creditului lunar.

Daca in luna septembrie Robor avea o valoare de cca 1.5%, vinerea trecuta scazuse deja la 1.09%, iar astazi a atins un prag minim inregistrat in ultimii ani (sigur cifrele nu par impresionante, insa privita in procente - situatia se schimba). Implicatiile directe? Scaderea valorii totale a ratei lunare!

Ca un exercitiu, pentru un credit de 300.000 Lei, pe o perioada de 30 ani, acum se calculeaza o rata de 1403 Lei, in vreme ce pentru acelasi credit, pe aceeasi perioada, anul trecut revenea o rata de 1545 lei! 

In loc de concluzii...
Poate mai putin importanta decat valoarea calculata Robor astazi (1.08%) este de remarcat tendinta in scadere a acesteia.
Este evident ca in momentul actual aceasta scadere (si tendinta) recomanda indirect contractarea creditelor in LEI.

Daca doresti mai multe detalii sau exista neclaritati vis-a-vis de aceasta recomandare, cel mai indicat ar fi sa discuti direct cu un consultant de credite. Robor este doar unul dintre factorii care influenteaza valoarea ratei lunare si implicit recomandarea pentru o solutie avantajoasa de creditare!  

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri