Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

Beneficii

Ce este un broker de credite?

Este o institutie sau un individ specializat in a oferi servicii financiare clientilor persoane fizice sau juridice pentru stabilirea celei mai avantajoase variante de creditare si intermediaza dosarul de credit, separat de institutiile bancare existente în România. Brokerul se situeaza intre client si sistemul bancar si ofera o gama foarte larga si diversa de instrumente de creditare.

Brokerul de credit are incheiat un contract de intermediere cu cel putin o banca, in care se specifica clar termenii si conditiile prin care acesta poate sa intermedieze produsele bancii. Un broker de credit nu poate aproba sau respinge un dosar de credit, aceasta decizie apartinand, de regula, bancii care preia dosarul spre analiza.

Brokerul de credite gaseste pentru dumneavoastra oferta de credit din multitudinea de oferte existente pe piata. Scopul brokerului este ca rezultatul obtinut să serveasca intereselor dumneavoastra.

De ce sa lucrati cu un broker de credite?

Primul beneficiu pe care il aveti cand lucrati cu un broker este acela ca puteti obtine, intr-o scurta intalnire cea mai buna oferta de creditare din piata. Deci nu e nevoie sa pierdeti zile intregi pentru a cauta toate produsele bancilor. Chiar si in cazul in care ati avea timp va trebuiesc mai multe informatii si cunostinte pentru a gasi nu numai ce este accesibil dar si ceea ce se potriveste profilului dumneavoastra. Broker-ul de credit este un specialist, care cunoaste foarte bine piata imprumuturilor, modul de lucru al bancilor, si chiar persoane cu care a stabilit o relatie de incredere si care poate avea un impact important atunci cand dosarul s-a blocat intr-un punct.

Un alt beneficiu important este legat de timp, nu este nevoie sa mergeti la banca decat pentru a semna contractul de credit si a folosi banii. In functie de caz un dosar poate fi foarte dificil iar brokerul se angajeaza sa fie persoana care comunica si transmite bancii in numele şi cu ajutorul clientului documentele si informatiile necesare pana cand solicitarea va avea un raspuns.

Nu in ultimul rand in faza deciziei initiale, brokerul poate fi de real folos in stabilirea monedei creditului, perioadei, tipului de grafic (cu rate constante sau descrescatoare), eligibilitatea veniturilor, a garantiei daca este cazul, etc.

Avantajul de a lucra cu un broker de credite: acesta va ofera posibilitatea sa alegeti creditul potrivit existent in ofertele bancilor.

Dezavantajul de a lucra direct cu banca: cand apelati la serviciile unei banci aveti acces doar la optiunile de credit pe care vi le ofera banca respectiva.

Cat costa un broker de credite?

Serviciile sunt gratuite, fara nici un fel de costuri ascunse. Fie ca accesati creditul prin sucursala bancara, fie prin brokerul de credite, costurile sunt absolut aceleasi. Bancile sunt interesate sa-si diversifice canalele de distributie ale produselor proprii in vederea castigarii unui segment de piata cat mai mare.

Intermedierea (crearea) dosarului de credit se face cu comision 0: economisiti astfel o suma importanta de bani.

Pentru banci brokerii sunt o alternativa la investitiile costisitoare in spatii stradale si in personal calificat si specializat. Astfel, o mica parte din aceste fonduri pentru investitii sunt redirectionate către brokeri sub forma de comisioane, bancile castigand pe doua fronturi, investitii mai putine si un portofoliu de clienti mai mare.

De ce platesc bancile?
Brokerul stabileste parteneriate cu bancile in baza unor contracte de colaborare. Aceste parteneriate sunt agreate de catre banci datorita volumului mare de credite generate prin intermediul brokerului, dar si datorita faptului ca brokerul este cel care intocmeste in totalitate dosarul de credit. Astfel, banca face economie de resurse umane si timp alocat.

Banca plateste de regula pentru serviciile prestate de către broker un comision de intermediere contract. Astfel, brokerul este un partener autonom, fara contract de exclusivitate cu o anumita banca.

Avantaje

  1. Economisiti timp. Brokerii ofera servicii financiare la orice ora, oriunde, chiar si la locul de munca sau acasa.
  2. Obtineti gratuit sfaturi profesioniste pentru alegerea produsului optim (imprumut bancar, leasing, imprumut de la o institutie financiara non-bancara – IFN), care poate fi unul singur sau o combinatie de produse de la una sau mai multe banci.
  3. Va sunt explicate pe intelesul dvs. toate comisioanele, taxele si procesul de creditare.
  4. Brokerii efectueaza un scoring preliminar si va sunt prezentate variantele de creditare la care aveti acces conform punctajului obtinut.
  5. Obtineti ajutor in intocmirea dosarului de credit. Nu veti mai fi dumneavoastra cel care cauta informatii pe internet, sta la cozi, se cearta cu functionarii bancii, etc.
  6. Brokerii monitorizeaza si sustin dosarul de credit in procesul aprobarii de catre banca. Nu va mai trebui sa dati telefoane in fiecare zi sa intrebati ce se mai aude cu imprumutul dumneavoastra!
  7. Veti plati bancii comisioane si taxe mai mici: brokerii pot negocia pentru dumneavoastra micsorarea anumitor comisioane sau chiar eliminarea lor.
  8. Va ofera asistenta pana la momentul semnarii contractului de credit si incasarii banilor. Din moment ce isi primesc comisionul abia dupa ce deveniti clientul bancii, brokerii au tot interesul sa se asigure ca sunteti multumit si chiar veti deveni!
  9. Informare permanenta dupa obtinerea creditului cu privire la modificarile diverselor produse si la alte produse noi.

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri