Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

De la educatie financiara la succes

Publicat pe: 11/26/2015 11:23:00 AM de catre Dragos Popa

Recent, S&P Global FinLit a publicat un studiu cu privire la nivelul de cunostinte financiare, asa cum se reflecta in intreaga lume. Studiul a inclus 140 de tari si s-a realizat pe un esantion de 150.000 de adulti selectati aleatoriu, respectand ponderi reprezentative de gen, religie, de nivel al veniturilor si al studiilor absolvite. In urma studiului, Romania s-a situat pe ultima pozitie pe harta Europei!

 

Pentru masurarea educatiei financiare s-a utilizat un set de intrebari legate de cunostinte elementare ale celor patru concepte elementare atunci cand vorbim de decizii financiare: cunoasterea ratei dobanzilorsolicitate si acordate de catre banci, inflatie si diversificarea riscului.

 

In urma cercetarii, la nivel mondial s-a inregistrat un scor intre 13-71%. In ceea ce priveste tarile europene, nivelul de cunostinte financiare s-a situat intre 25-75%, exceptie facand doar Romania cu 22%! Bulgaria a inregistrat un scor de 35%, iar Ungaria 54%.

 

Interesant ar fi de urmarit si consecintele identificate de studiu in raport cu nivelul de cunostinte financiare. Doar pentru a mentiona cateva: nivelul slab de cunostinte se asociaza in special cu genul feminin si persoanele cu venituri reduse, in vreme ce in respondentii care au inregistrat scoruri ridicate provin in general din economii mai avansate.

 

Concluzia este destul de simpla: in Romania este extrem de necesara o cultura financiara. Relatia dintre cultura financiara, succes personal si succes macroeconomic se vede cu ochiul liber. Mai ales cand privesti lucrurile detasat, din perspectiva globala.

 

Ca sa va convingeti, puteti accesa sursa aici.

Ca sa va asigurati ca intelegeti corect si folositi corect informatiile financiare, chiar si pentru cel mai mic dubiu nu uitati: pentru asta exista consultanti financiari!


Dragos Popa - consultantul tau financiar

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri