Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

Darea in plata - rezultatele conteaza si mai mult...

Publicat pe: 2/8/2016 8:55:00 AM de catre Dragos Popa

Chiar daca intentia conteaza, in realitatea de fiecare zi - rezultatele conteaza si mai mult.

Si chiar daca legea darii in plata are, principiu, o premiza sociala maxim onorabila, din pacate rezultatele si efectele sunt mai putin placute...

 

S-a plecat de la ideea de a proteja 'omul'. Si totodata s-a pornit cu premiza ca avem un fel de razboi rece om vs. banci. Poate ca nu tocmai o premiza sanatoasa..

 

Pentru ca, odata ce dam deoparte latura sociala, ne raman cateva retineri:

- legea darii in plata ia o situatie contractuala deja stipulata si pune astazi debitorul intr-o situatie favorizata (ofera parghii de inchidere a contractului doar pentru una dintre parti, lasand creditorul intr-o pozitie dezechilibrata)

- odata pusa in practica, legea ofera insuficiente precizari legate de modul in care vor fi instrumentate eventualele suspiciuni de frauda sau datorii asociate  imobilului in cauza

- legea darii in plata, avand caracter retroactiv, incalca cele mai elementare principii de drept comun

- si, cele mai importante,legate de efectele punerii in aplicare a legii darii in plata: bancile vor dezvolta noi polici si strategii legate de acordarea creditelor imobiliare/ipotecare, iar in ultima instanta, cei care vor pierde vor fi pana la urma tot oamenii...

 

Efectul Bumerang

 

S-a plecat de la o situatie concreta si de la o intentie pozitiva: de a ajuta debitorii aflati in imposibilitate de plata. Din pacate, a lipsit complet pespectiva strategica, in ciuda semnalelor de alarma trase de diverse autoritati. Poate pentru ca populismul atrage aplauze si urale cu care, ca si cu apa rece, te poti imbata repede. Pentru prea putin timp. Castiga 3 si pierd 100.    

 

Reticente la a risca investitii imobiliare neintentionate, este de asteptat ca bancile isi inaspreasca conditiile de creditare. Ce poate insemna mai exact: proces mai complex la analiza dosarului de credit, avans mai mare.


Dragos Popa - consultantul tau financiar

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri