Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

Creditul ipotecar cu dobanda fixa

Publicat pe: 10/19/2017 6:18:00 PM de catre Dragos Popa

Activitatea noastra se desfasoara doar pe raza Municipiului Bucuresti si in Judetul Ilfov. In alte locatii din tara nu va putem ajuta.

Odata ce ai decis sa faci un credit, este important sa cunosti toate optiunile si sa alegi tipul de credit care iti ofera cele mai multe avantaje si se potriveste posibilitatilor si nevoilor tale.

Unul dintre aspectele cele mai importante in alegerea unui credit - indiferent de tipul acestuia - este valoarea dobanzii si modul in care aceasta poate varia. De ce este dobanda atat de importanta? Simplu, pentru ca dobanda poate ajunge - ca valoare absoluta - in unele situatii, sa depaseasca chiar si cu 50% din valoarea totala a creditului. Da, nu suna prea bine; tocmai de aceea, este de preferat ca acesta sa fie, evident, cat mai mica!

Pentru persoanele care vor sa obtina un control cat mai bun asupra conditiilor de creditare si, implicit, asupra propriilor finante, creditul ipotecar cu dobanda fixa este, cu siguranta, una dintre optiunile preferate.

Ce presupune un credit ipotecar cu dobanda fixa?
Creditul ipotecar cu dobanda fixa se poate contracta pe o perioada de 5 sau 10 ani, iar in cazul in care durata de derulare a creditului este mai mare, dobanda devine variabila.

Dobanda fixa pentru primii 5 ani porneste de la 4,65% (iar dupa terminarea perioadei de dobanda fixa, dobanda variabila va fi compusa din marja fixa 2,5% + Robor 6M), iar dobanda fixa pentru primii 10 ani porneste de la 5,65% (iar dupa terminarea perioadei de dobanda fixa, dobanda variabila va fi compusa din marja fixa 2,5% + Robor 6M). 

Indiferent de varianta aleasa - pe 5 sau 10 ani - avansul necesar porneste de la 15%.

Ce dezavantaje prezinta un credit ipotecar cu dobanda fixa?
Creditul ipotecar cu doabanda fixa ofera siguranta dar, evident, nu intotdeauna cele mai bune conditii existente la un moment dat. De exemplu, cea mai buna dobanda variabila in acest moment, este de 4,28% (fiind compusa din marja fixa de 2,20% + Robor 3M). Atfel spus, alegerea unei dobande fixe va oferi beneficiarului siguranta, dar nu si cea mai mica dobanda din piata. In plus, odata optat pentru acest tip de dobanda, debitorul isi va asuma riscul de a pierde bani, in mod implicit, in cazul in care rata dobanzii practicata de banca va scadea.

Ce avantaje are un credit ipotecar cu dobanda fixa?
Cel mai important avantaj al dobanzii fixe consta in siguranta si controlul costurilor, variabilele fiind incluse din start in calculul ratei de baza a dobanzii. Pentru persoanele care au un venit fix sau bugetele extrem de bine planificate si calculate, acest aspect este extrem de important; vor avea astfel siguranta ca rata lunara nu se va modifica, indiferent de fluctuatiile dictate de cresterea Robor-ului.


Cui i se potriveste un credit ipotecar cu dobanda fixa?
Alegerea unei dobande fixe este recomandata persoanelor care au nevoie de control asupra finantelor proprii si care isi doresc un plus de siguranta. 
Aceasta optiune este indicata pentru creditele pe termen scurt (existand oricum limitarea la 5 sau 10 ani) dat fiind ca pe termen mediu si lung tendinta pietei este de a reduce valoarea dobanzilor.

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri