Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

CREDIT PENTRU LOCUINTA

Publicat pe: 10/4/2016 1:03:00 AM de catre Dragos Popa

Achizitionarea unei locuinte necesita o documentare serioasa in ceea ce priveste bugetul. Cum pentru cei mai multi dintre cumparatori, singura modalitate de a cumpara o locuinta o reprezinta dobandirea unui credit, colectarea cat mai multor informatii pentru a-l obtine pe cel mai avantajos face o diferenta in buzunar pe o perioada semnificativa de timp.

Internetul este o importanta sursa de informare. O predocumentare in ceea ce priveste cele mai avantajoase rate ale creditelor ipotecare o poti face usor in fata unui calculator. Cele mai multe banci iti ofera posibilitatea de a-ti face o imagine asupra unui astfel de credit pentru locuinta, printr-un calculator de rate. In acest fel, ai posibilitatea de a-ti face o idee, de a te orienta spre anumite banci.

Pe baza review-urilor pe care le gasesti cu usurinta pe internet, obtii informatii importante legate de cele mai bune optiuni atunci cand vine vorba de banca la care iti vei face creditul. De asemenea, o buna sursa o informare o reprezinta familia si prietenii. Cu siguranta, in randul persoanelor pe care le cunosti, vei gasi mai multe care au apelat la un credit pentru locuinta in ultima perioada. O discutie in acest sens, cu prezentarea pasilor pe care i-au parcurs, a tuturor actelor ce au fost necesare, a dificultatilor pe care le-au intampinat si, in final asupra avantajelor pe care le-au obtinut, iti vor fi de un real folos.

Scorul de credit este un aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand urmeaza sa accesezi un credit pentru locuinta. Acesta determina daca primesti sau nu creditul si influenteaza valoarea creditului, gradul de indatorare, gradul de acoperire cu garantii, avansul pe care va trebui sa il achiti. Scorul de credit sau FICO are limitele intre 300 si 850. Cu cat acest numar este mai mare, cu cat creditul este unul mai avantajos. Acest scor poate fi imbunatatit prin anumite lucruri pe care le poti face cum ar fi plata tuturor facturilor la timp, procurarea unui card de credit cu o limita mai mare si realizarea platilor la timp. Aducerea acestui scor in zona optima, iti poate aduce economii in buzunar in fiecare luna.

Avansul pe care trebuie sa il platesti atunci cand doresti sa obtii un imprumut pentru locuinta pleaca de la un procent minim si, atunci cand ai posibilitatea de a achita mai mult, realizezi economii substantiale. Plata unui avans creeaza dificultati pentru multi solicitanti, dar daca ai posibilitatea sa economisesti o perioada pana la momentul in care trebuie sa realizezi aceasta plata, ai doar de castigat. Un alt aspect cheie este urmarirea cursului valutar, daca vei face plata in euro sau o alta moneda. Daca urmaresti evolutia cursului valutar (convertor valutar), cauti cea mai buna rata de schimb, fara comision, fiind vorba de o suma destul de mare de bani, diferenta poate fi una importanta si iti poate servi la realizarea unuor achizitii pentru noua locuinta.

Atunci cand ti-ai facut o baza cu bancile de la care vrei sa obtii mai multe informatii, aranjeaza intalniri in care sa ai posibilitatea sa discuti cu un reprezentant, sa iti raspunda la toate intrebarile pe care le ai pentru ca, in final, decizia sa fie cea mai buna pentru tine. Ca si alternativa mai buna, poti apela la un broker de credite pentru a te ajuta cu oferte comparative de la majoritatea bancilor.

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri