Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

Chirie sau rata lunara?

Publicat pe: 10/25/2017 1:59:00 PM de catre Dragos Popa
Una dintre intrebarile legitime, inainte de a decide contractarea unui credit imobiliar sau ipotecar, si pe care si-o pune fiecare dintre noi, este: care este alegerea corecta - o chirie sau o rata lunara?

Dincolo de o analiza a avantajelor si a dezavantajelor pentru fiecare dintre cele 2 optiuni, dincolo de o lista relativa in functie de asteptarile si nevoile individuale, exista o serie de criterii obiective care pot determina, la un moment dat decizia de a inchiria sau de a face o credit pentru locuinta.

Care sunt avantajele/dezavantajele relative?
O locuinta inchiriata, inseamna ZERO responsabilitate, dincolo de plata aferenta chiriei. In calitate de chirias esti scutit de o serie de griji si angajamente financiare: tot ceea ce tine de asigurare, investitii de infrasructura sau reparatii mai serioase. In plus, in functie de serviciu, scoala sau alte coordonate importante in viata, poti decide aproape oricand sa iti schimbi 'adresa', fara prea multe batai de cap. 

O rata lunara, de cele mai multe ori comparabila ca valoare cu cea a unei chirii, iti va aduce imensul avantaj al proprietatii, la pachet cu exact acele responsabilitati mentionate ca avantaje ale chiriasului. In plus, ca investitii, cele de natura imobiliara, raman in continuare unele dintre cele mai rentabile si accesibile omului de rand. 

Pentru persoanele care cauta un plus de stabilitate si siguranta, optiunea preferata va fi cea a ratei lunare. Iar daca perspectiva proprietatii te incanta, atunci ar fi bine sa stii si care sunt criteriile obiective care se constituie ca context favorabil pentru o achizitie imobiliara.

Care sunt criteriile obiective?
- tendinta pietei in ceea ce priveste preturile apartamentelor sau locuintelor
- tendinta pietei in ceea ce priveste preturile chiriilor
- valoarea in crestere/descrestere/stabila a indicelui Robor

Cand poti fi sigur ca merita sa contractezi un credit pentru locuinta?
- cand piata inregistreaza un trend ascendent al preturile apartamentelor sau locuintelor
- daca pretul chiriilor tinde sa se mareasca
- cand indicele Robor-ul este in crestere (caz in care merita luata in seama si posibilitatea unui credit cu dobanda fixa care te pune la adapost de eventualele variantii)

Trimestrul al treilea din 2017, indeplineste toate cele 3 conditii mentionate mai sus, ca atare, se poate spune ca ne afla intr-un moment oportun pentru o investitie imobiliara!

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri