Meniu
0743 932 472
sau
Contacteaza-ne online

6 pasi pentru un credit ipotecar avantajos

Publicat pe: 3/1/2017 12:08:00 AM de catre Dragos Popa
1. Aliaza-te cu cei mai buni. Daca vrei sa obtii un credit, varianta este sa iti alegi un broker de credite cu experienta in domeniu. Brokerul de credite este un serviciu externalizat al bancilor, deci nu te costa nimic, dar te scuteste de mult timp pierdut si eforturi inutile. Brokerul de credite a trecut prin procesul de creditare de sute de ori. Te va ajuta atat cu alegerea produsului de creditare, cat si cu derularea procesului, intocmirea dosarului si negocierea termenelor cu banca.

2. Informeaza-te CORECT si COMPLET. Atunci cand doresti sa obtii un credit, unul dintre cele mai importante aspecte consta in preaprobarea financiara a creditului. Simplele calcule orientative te pot induce in eroare; este bine ca atunci cand initiezi un credit sa fii sigur pe toate informatiile si conditiile care vor decurge din acesta. Odata initiat procesul de creditare, orice probleme sau nelamuriri ivite pe parcurs vor incetini procesul de preaprobare/aprobare a documentatiei financiare aferente dosarului de credit. Ca atare, cand te implici in proiecte importante - cum ar fi solicitarea oficiala a unui credit, nu arde etape: verifica si testeaza!

3. Intinde-te cat ti-e plapuma. Ai grija atunci cand alegi perioada de creditare; desi poate parea mai confortabila o rata lunara mai mica, cu cat perioada este mai mare, dobanda pe care o platesti este mai mare si implicit valoarea totala pe care o vei plati catre banca. Cu cat perioada de creditare este mai mica, rata lunara va creste, dar si dobanda pe care o platesti bancii scade si deci valoarea totala va fi mai mica. Alege o perioada de creditare din care sa iti rezulte o valoare confortabila a ratei lunare; este important sa nu lungesti prea mult perioada de creditare, dar nici sa pui presiune pe tine cu o rata lunara pe care sa n-o poti duce sau care sa te forteze la eforturi ce s-ar putea transforma in timp in frustari.

4. Aduna si compara. Atunci cand alegi un produs de creditare, ia in calcul toate detaliile si costurile creditului ipotecar, nu doar dobanda. Multe banci mai au si comisioane de administrare, altele prevad asigurari de viata obligatorii, iar toate acestea luate individual pot parea costuri minore. Adunate, insa, vor creste semnificativ costul creditului ipotecar contractat, iar ceea ce conteaza pana la urma este suma totala pe care tu va trebui sa o achiti pe intreaga perioada. 

5. Protejeaza-te de neprevazut. Un credit trebuie sa fie avantajos pentru tine, iar toate componentele care deriva din acesta trebuie sa tina cont de interesele tale. Cand vei semna antecontractul pentru cumpararea unei locuinte, ai grija ca in acel antecontract sa existe si clauze care te vor proteja in cazul in care banca nu iti acorda creditul sau nu accepta in garantie imobilul pe care doresti sa il cumperi.

6. Analizeaza si decide. Asigurarea de viata este, la unele produse de creditare, o conditie obligatorie si - de aceea - poate parea un cost nedorit. Totusi, in fiecare lucru exista si o parte buna. Asigurarea de viata reprezinta garantia ca - in cazul unui eveniment nefericit, familia ta nu ajunge sa fie impovarata cu respectivul credit ipotecar, deoarece asiguratorul plateste creditul ipotecar, iar imobilul ramane liber de sarcini mostenitorilor legali. Gandeste-te si la acest aspect si decide tu pentru tine si familia ta.
 

Noi iti gasim solutie de creditare!

Servicii financiare 100% gratuite

Eusor Consulting ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa obtinem un imprumut pentru casa noastră. Am avut multe discutii despre acest subiect, dar ei au reusit sa ne arate cea mai buna oferta in acel moment. De aceea ii apreciem foarte mult si suntem increzatori ca vor ajuta si alte persoane.

Raluca A. (European Trademarks and Designs Attorney)

» Vezi mai multe pareri